Kādi autobūves jaunumi mūs gaida 2021.gadā? 3.daļa no Peugeot līdz Volvo

Autoražotāji nākamajam gadam sola vismaz 160 jaunumu, vairāk nekā 50 no tiem būs pilnībā vai daļēji elektrificēti.

Arī Peugeot ir daudz ko piedāvāt. Gadu tas sāk ar tehniski un vizuāli atsvaidzinātajiem 3008 un 5008 saimes krosoveriem, februārī ieradīsies visu laiku jaudīgākais modelis ar lauvas zīmi – 360 Zs spēcīgais sporta sedans 508 PSE, kas būs pieejams arī universāla modifikācijā, bet decembrī pie klientiem dosies 308 saimes hibrīdmodelis.

Nesen dibinātā zviedru marka Polestar no septembra piedāvās elektrisko Polestar 2 arī cenu ziņā pievilcīgākā priekšpiedziņas versijā (līdz šim tikai 4×4), bet novembrī modeļu piedāvājumu papildinās Tesla Model S un Porsche Taycan konkurents – Polestar 4.

Porsche faniem par izvēles trūkumu nebūs jāsūdzas: martā tie saņems elektriskā Taycan priekšējo riteņu piedziņas modeli, maijā tam sekos Taycan Cross Turismo kā elektrisks un sportisks luksuss universāls, drīz pēc tam pieteikti 911 GT3 un 911 Carrera, kā arī 911 Carrera GTS, bet gada nogalē izvēli kuplinās Cayenne Coupé Performance un Cayman GT4.

Renault savus klientus mēģinās pārliecināt ar krosa kupeju Arkana (marts), jauno Kangoo (aprīlis) un elektrisko Megane E-Tech (jūnijs).

Seat no janvāra sāks piedāvāt Leon dabasgāzes versiju ar 130 Zs (agrāk 110 Zs) 1,4 litru motoru. Drīz pēc tam modeļu klāstam pievienosies krosovera Tarraco Plug-in-Hybrid modelis, augustā sekos modernizētā Ibiza, bet atsvaidzinātais Arona ieradīsies septembrī.

Škoda laidīs klajā elektrisko krosoveru Enyaq iV (aprīlis) un tā sportisko versiju RS (oktobris). Čehu SUV tiek solīti 150 – 240 Zs motori un autonomija 340 – 510 km robežās. RS rīcībā būs 265 Zs un tā maksimālais ātrums tiks ierobežots pie atzīmes 160 km/h (parastajam Enyaq 150 km/h). Škoda plānos 2021.gada arī Kodiaq feislifts un jaunā Fabia.

Ssangyong pārstrādājis lielo SUV Rexton un gatavs to piegādāt jūnijā, mazais Tivoli ieguvis pagarināto versiju Grand, kas startēs jūnijā. Mēnesi vēlāk  ieradīsies markas pirmais elektriskais SUV, kas tapis uz Korando bāzes.

Subaru piedāvās uz jaunas platformas izgatavotu krosoveru-universālu, bet Suzuki aptverē ir Toyota dvīņi Swace un Across.

Toyota izved starta laukumā Highlander, kas turpmāk tiks piedāvāts vienīgi hibrīdversijā un Vācijā būs pieejams no janvāra par nedaudz vairāk kā 52 000 eiro. Martā ieradīsies ūdeņraža auto Mirai kas savā otrajā paaudzē kļuvis spēcīgāks (182 Zs) un lētāks (EUR 63 900), kā arī varēs nobraukt 650 km ar pilnu degvielas tvertni. Jūnijā pie pircējiem dosies mazais Yari Cross, drīz pec tam – elektriskais minivens Proace E. Sportiskās kupejas GR86 otrā paaudze ieradīsies septembrī, bet oktobrī tiek solīts pilnīgi jauns pilsētas auto.

Volkswagen savu flagmani Arteon jaunākajā versijā laiž klajā janvārī, bet februārī dīlercentri saņems Tiguan E-Hybrid. Jaunumu klāstā arī Arteon R modelis ar 320 Zs turbomotoru no Golf R un cenu ap 60 000 eiro, GTI klases „elektriķis” ID 4 GTX ar 306 Zs motoru, modernizētais Polo (augusts), Golf Variant kā sportiskais R modelis, T-Roc dvīņubrālis no Brazīlijas ar nosaukumu Nivus un kupejveida virsbūvi, modernizētais Tiguan Allspace un visbeidzot elektriskais ID 5 – kā krosovera ID 4 kupejveida modelis.

Volvo pieteicis vienu modeli – krosovera XC40 E-Coupe modeli, kas ieradīsies augustā.

Lasi arī: Kādi autobūves jaunumi mūs gaida 2021.gadā? 1.daļa no Alfa Romeo līdz Hyundai 

un Kādi autobūves jaunumi mūs gaida 2021.gadā? 2.daļa no Jaguar līdz Opel

 

Polestar 2 Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.