SsangYong paziņo par bankrotu

Dienvidkorejas autoražotājs SsangYong iesniedzis bankrota pieteikumu Seulas tiesā. Uzņēmuma parāds kreditoriem sasniedzis 149 miljonus dolāru.

Indijas koncernam Mahindra&Mahindra piederošais autobūves uzņēmums SsangYong iesniedzis bankrota pieteikumu nespējot atmaksāt kārtējo aizdevumu 54,4 miljonu dolāru apmērā.

Mahindra&Mahindra pieder 75 procenti korejiešu akciju un sākotnēji bija plānots, ka indieši, arī agrāk ne pārāk veiksmīgajam  SsangYong sniegs palīdzību 423 miljonu dolāru apmērā. Plānus izjauca koronavīrusa pirmais vilnis, kas arī mātesuzņēmumam lika savilkt jostas un pāriet uz pārdomātāku resursu izlietošanas plānu.

Iespējams korejiešiem varētu palīdzēt Dienidkorejas valdība, iespējams  Mahindra&Mahindra izliks to pārdošanā. Eksperti gan uzskata, ka tas diezin vai ir izpildāms plāns, jo 2020.gads pasaules autobūvei nav bijis veiksmīgs un lieki līdzekļi jauna uzņēmuma iegādei var arī neatrasties, turklāt SsangYong jau ilgus gadus saskaras ar nopietnām problēmām, kas kompānijas tēlu potenciālo pircēju acīs neuzlabo.

Laika periodā no janvāra līdz novembrim SsangYong  pārdošanas apjomi samazinājās par vairāk nekā 20%, salīdzinot ar to pašu periodu gadu iepriekš.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.