Kādi autobūves jaunumi mūs gaida 2021.gadā? 1.daļa no Alfa Romeo līdz Hyundai

Autoražotāji nākamajam gadam sola vismaz 160 jaunumu, vairāk nekā 50 no tiem būs pilnībā vai daļēji elektrificēti.

Vācu izdevums Auto-medienportal.net pārskatījis jaunumus, ko lielākie autoražotāji gatavo nākamajam gadam. Tendences, kas iezīmējās iepriekšējos gados turpmāk tikai pastiprināsies – joprojām dominē SUV (50 jaunumu) un arvien lielāks uzsvars tiek likts elektrību.

2021.gadā Alfa Romeo laidīs klajā uz Jeep Renegade bāzes izgatavoto krosoveru Tonale. Tas būs mazāks par Stelvio un maksās aptuveni 30 000 eiro. Novembrī tam pievienosies jaunie Giulia un Stelvio.

Audi jaunais gads iesāksies ar modernizēto SQ2 – kompaktais krosovers ar 300 Zs jaudīgo dzinēju ieradīsies februārī. Aprīlī un maijā tam sekos SUV-Coupe Q5 Sportback un elektriskais sportists e-Tron GT ar 590 Zs jaudīgu e-iekārtu, četrvietīgu salonu un cenu kaut kur ap 100 000 eiro. Gada otrajā pusē debitēs elektriskais Q4 e-Tron ar gaitas rezervi līdz 500 km, kā arī šī modeļa kupejveida modifikācija Sportback. Novembrī kārta pienāks sedanu flagmanim A8 un tā sportiskajam dvīnim S8.

Bentley plānos ir Continental un Flying Spur hibrīdmodifikācijas. Pirmais modelis debitēs martā, otrs – jūlijā.

BMW sāk ar 4.sērijas kabrioletu un M4 kupeju (abi martā), turpina ar modernizētajiem Active Tourer, 4.sērijas Gran Coupe, X3 un X4 (aprīlis), ietverot arī Mini divu un četru durvju modeļu modernizāciju tajā pašā mēnesī, bet novembrī ieradīsies atsvaidzinātais 7.sērijas sedans. Maijs iepriecinās sportiskā M5 CS entuziastus, bet par gada svarīgāko debiju tiek uzskatīts elektriskais i4 – tiešais Tesla Model 3 konkurents. Šis modelis, kas sola autonomiju virs 600 km, aizmugures riteņu piedziņas versijā maksās aptuveni 48 000 eiro, bet pilnpiedziņas versijā i4 M50 – aptuveni 60 000 eiro. Līdz gada beigām ieradīsies arī elektriskais flagmanis iX, kas tiks laists pārdošanā par aptuveni 100 000 eiro.

Citroën jau janvārī sāks piedāvāt jauno C4 ne tikai trīs benzīna un vienā dīzeļversijā, bet arī elektriskajā variantā ë-C4. Martā ieradīsies elektriskais furgons Jumper, jūnijā – krosovera C3 Aircross feislifta modelis ar iekšdedzes dzinējiem. Oktobrī sagaidīsim mazo furgoniņu Berlingo, kas būs pārtapis par elektroauto, bet novembrī saņemsim jauno C5.

Jāpiemin arī Citroën sastāvā ietilpstošās markas DS pienesums – piecmetrīgais DS 9 limuzīns (aptuveni 45 000 eiro), kas apvienojumā ar Plug-in-Hybrid iekārtu sastādīs konkurenci Audi A6 un Mercedes E-klasei. DS 9  startēs novembrī.

Dacia piedāvās modernizēto Sandero (jūlijs) un uz Ķīnas tirgum ražotā Renault K-ZE bāzes izveidoto elektrisko krosoveru Spring. Rumāņu variants apgādāts ar 45 Zs elektromotoru un spēs nobraukt 220 km.

Pirmo Ferrari jaunumu saņemsim tikai augustā  – tas būs modelis Portofino M (Modificata), kas piedāvā 620 Zs jaudu un lētāko izvēli itāļu markas rodsteru klāstā.   

Fiat piedāvās elektrisko 500e jau no janvāra, kas būs pieejams arī kā kabriolets un pirmoreiz – versijā ar nelielām un uz aizmuguri atveramām papildu pasažiera durvīm, kas atvieglo iekāpšanu aizmugurē. Cena – aptuveni 23 000 eiro par autonomiju aptuveni 180 kilometriem. Tikai mēnesi vēlāk klāt arī modernizētais Tipo un tā bezceļu versija Tipo Cross.

Arī Ford pirmais jaunums – kompaktais krosovers Kuga ar hibrīdpiedziņu – pieteikts janvārim, bet S-Max un Galaxy hibrīdmodeļi – maijam. Novembrī sagaidīsim sportiskā elektrokrosovera vēl sportiskāko versiju Mach-E GT

Honda aprobežosies tikai ar vienu jaunumu – modernizēto HR-V, ko sagaidīsim aprīlī, toties Hyundai „spridzina” ne pa jokam – janvārim pieteikts jaunais Tucson (Vācijā – no EUR 27 000), kuram tikai divas no 10 motoru versijām nav hibridizētas. Četras nedēļas vēlāk dīlercentros nonāks modernizētie Sportler i30 N un i30 Fastback, bet aprīlī – feisliftotais i20 sportiskajā N versijā. Aprīlī klienti saņems arī Kona N un krosovera Tucson Plug-in-Hybrid modeli. Korejiešu jaunumiem jāpieskaita apakšzīmolu Ioniq un Genesis veikumi. Pirmais no tiem tirgū sūta elektrisko Ioniq 5 (maijs), gada griezumā solot sportisku sedanu uz koncepta Hyundai Prophecy bāzes, kā arī jaunu SUV, bet otrs: BMW 3.sērijas konkurentu G70, elegantu luksuss sedanu G80, kā arī divus krosoverus ar nosaukumiem GV70 un GV80.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.