Tesla Gigafactory Vācijā – mazākā alga 2700 eiro

Tesla Gigafactory sāks darbu 2021.gada vasarā. Īlons Masks paziņojis, ka uzņēmums dos darbu 12 000 cilvēkiem, bet mazākā alga būs 2700 eiro.

Tesla lieliem tempiem būvē savu pirmo Gigafactory Eiropā un, lai gan Berlīnes tuvumā izvietotais būvlaukums ik pa brīdim saskaras ar dažādām problēmām, ražošanai jāsākas jau nākamā gada vasarā. Īlons Masks izteicies, ka darbā tiks pieņemti 12 000 darbinieki, kas rūpēsies par to, lai ik gadu pa rūpnīcas vārtiem izbrauktu 500 000 elektroautomobiļu. Tesla vadītājs vēl neatklāj, cik lielas algas saņems Eiropas Gigafactory strādājošie, vien norāda, ka mazākā alga būs 2700 eiro bruto.    

Tikmēr strīds starp varas iestādēm un dabas aizsardzības speciālistiem par mežu izciršanu Teslas būvlaukumā turpinās. Pēc tam, kad viena tiesa atļāva turpināt mežu izciršanu, cita pagaidām pārtrauca šo procesu, apdraudot amerikāņu elektroautomobiļu ražotāja plānus.

Atgādināsim, ka strīds ir par 83 hektāriem skujkoku meža, kas būtu jāizcērt ražošanas kompleksa izveidei. Lai gan Īlons Masks apsolījis ka šajā apkārtnē iestādīs trīs reizes vairāk koku nekā tiks izcirsts, vietējie iedzīvotāji un ekologi asi iestājas pret vides izmaiņām.

Piebildīsim, ka gada sākumā darbi būvlaukumā pierima, kamēr atbildīgie speciālisti neitralizēja 25 neizsprāgušas bumbas, kas bija palikušas no Otrā pasaules kara laikiem.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.