BMW 7.sērijas elektriskā versija varēs ceļot 500 km

BMW i7 – elektriskās piedziņas modelis, kas tiek veidots uz jaunās 7.sērijas sedana bāzes, bez papildu uzlādes spēs nobraukt līdz 500 km.

BMW atklājis dažus faktus par i7, elektriskās piedziņas modeli, kas gaidāms pēc trīs gadiem. 2022.gadā BMW laidīs klajā jauno 7.sērijas paaudzi, bet gadu vēlāk piedāvājumam pievienosies uz šī modeļa bāzes izstrādāta pilnībā elektriska modifikācija.

Zināms, ka jau bāzes versijā to darbinās divi elektromotori (pa vienam pie katras ass), kas kopumā attīstīs 544 Zs, bet 100 kilovatstundu akumulators nodrošinās autonomiju aptuveni 500 kilometriem.

Tirgū elektriskā septītā sērija konkurēs ar Mercedes-Benz EQS, kas pircējiem kļūs pieejams agrāk. Cīņa par pircēju starp abiem vācu ražotājiem tātad turpināsies arī elektriskajā segmentā, turklāt arī īpaši jaudīgo automobiļu sektorā, kur BMW pārstāvēs M Performance mašīnas (iespējamais indekss i7 M60 vai Mi7), bet Mercedes tam pretī liks elektriskos AMG, kam nesen rezervējis vairākus indeksus Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojā (EUIPO).

Tiek norādīts, ka BMW 7.sērijas aptverē paliks tikai divi modeļi ar parastajiem iekšdedzes dzinējiem. Viens no tiem ir benzīna agregāts versijā 740i, otrs – dīzeļdzinējs versijā 735d.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.