20 miljoni un sintētiskā degviela Porsche motoriem

Atvēlot 20 miljonus eiro, vācu autoražotājs iesaistījies pilotprojektā, kura mērķis ir izveidot klimatam neitrālu degvielas ražotni, kurā saražoto produkciju varētu izmantot sacīkšu automobiļu un testu prototipu darbināšanai.

Porsche, kopā ar vairākiem lieliem enerģētikas koncerniem iesaistījies pilotprojektā, kas Čīles dienvidos, Magallanes provincē paredz izmantot labvēlīgos vēja apstākļus, lai ar zaļās vēja enerģijas palīdzību ražotu klimatam neitrālu degvielu.

Izmēģinājuma posmā no 2022. gada jāsaražo aptuveni 130 000 litru degvielas. Pēc tam jauda divos posmos jāpalielina līdz aptuveni 55 miljoniem litru līdz 2024. gadam un līdz aptuveni 550 miljoniem litru gadā līdz 2026. gadam. Porsche kļūst par galveno zaļās degvielas klientu.

Citi projekta partneri ir enerģētikas uzņēmums AME, Siemens Energy, minerāleļļu ražotājs ENAP no Čīles, kā arī Itālijas enerģētikas uzņēmums Enel.

Porsche pilotprojektā iegulda aptuveni 20 miljonus eiro un sākotnēji plāno izmantot zaļo degvielu sacīkšu automašīnās un transportlīdzekļu testēšanā, vēlāk pieslēdzot arī sērijveida automašīnas.

Porsche uzskata, ka e-degviela ir lielisks papildinājums elektroautomobiļiem, kas ļaus saglabāt apritē arī augstas veiktspējas benzīna motorus.

Patagonija izvēlēta tādēļ, ka sintētisko degvielu ražošanai ir nepieciešams daudz enerģijas, vēlams atjaunojama vēja vai saules enerģija. Sarežģīta procesa gaitā tiek radītas individuāli izgatavotas degvielas, ko pēc tam var tīri sadedzināt motoros.

Ēnas puse šādam ražošanas paņēmienam ir gala produkta cena – Porsche aprēķini rāda, ka tā maksās divus līdz trīs eiro, neskaitot nodokļus.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.