Nogrimušo kuģi autovedēju sazāģē kopā ar mašīnām

Pērn pie ASV krastiem nogrimušo Golden Ray kravas kuģi sazāģēs kopā ar visām 4000 automašīnām. Kuģa izcelšanas operācija jau sākusies.

Atlantijas okeāna piekrastē Džordžijas (ASV) štata tuvumā uzsākta kravas kuģa Golden Ray izcelšanas operācija. Lai to paveiktu, negadījuma vietā ieradās speciāla tehnika, kas ar milzīgu ķēžu zāģi jau sākusi sadalīt 200 m garo autovedēju astoņās daļās.

Jau iepriekš bija zināms, ka Golden Ray tiks sazāģēts kopā ar visu kravu – 4200 pilnīgi jauniem Hyundai, Chevrolet un RAM automobiļiem. Lai gan kuģis nebija nogrimis pilnībā, bet tikai apgāzies uz sāniem, automašīnu glābšanas plāns tika atmests drīz vien pēc katastrofas, kā pārāk dārgs un nelietderīgs ieguldījums.

Tagad kuģi sagriezīs pa daļām un izcels ar gigantisku 7500 tonnu celtspējas mehānismu, kas tika izstrādāts 2010.gadā viesuļvētru sabojāto naftas platformu izcelšanai.

Aprēķināts, ka katra sazāģētā Golden Ray kuģa daļa svērs no 2700 līdz 4100 tonnām. Sākumā tās izcels ūdens virspusē un tad aizvilks līdz krastam, kur sadalīs mazākās frakcijās.

Kravas kuģis Golden Ray ar vairāk nekā 4 tūkstošiem automašīnu Atlantijas okeānā pie ASV Džordžijas štata krastiem apgāzās 2019.gada rudenī. Katastrofas laikā uz borta atradās 24 cilvēku apkalpe, pārsvarā Dienvidkorejas un Filipīnu pilsoņi. Visi jūrnieki tika izglābti, lai gan operācija bija sarežģīta un pēdējo trīs jūrnieku atbrīvošanai kuģa korpusā nācās izzāģēt caurumu.

Foto: Ekrānbilde no Autonews.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.