Daimler rezervē elektrisko AMG indeksus

Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojs (EUIPO) reģistrējis Daimler patentus nākotnē iecerētajiem Mercedes-AMG elektromobiļiem.

Saprotot, ka autobūves nākotne tagad jau neatgriezeniski būs saistīta ar elektrību, Daimler koncerns iesniedzis EUIPO patentu saviem uz pilnībā  “elektriskās” platformas Electric Vehicle Architecture (EVA) iecerētajiem modeļiem.

To skaitā būs arī īpaši jaudīgie automobiļi, ko Mercedes izstrādā kopā ar AMG, tādēļ Daimler rezervējis tiesības uz preču zīmēm EQE 43, EQE 53 un EQE 63. Par jaudas rādītājiem ir pāragri runāt, taču tiek baumots, ka tie var sasniegt arī 1000 zirgspēkus.

Lai spētu izpildīt Eiropas Savienības prasības par kaitīgo izmešu daudzumu, visa Mercedes-AMG modeļa gamma jau laicīgi tiks pārvērsta par pieslēdzamajiem hibrīdiem. Tas nozīmē, ka konstrukcijā tiks iekļauts 122 Zs jaudīgs elektromotors un akumulators, kas jau tagad tiek izmantots EQ Power saimes C, E un S-klases pieslēdzamajiem hibrīdiem.

AMG modeļiem izmantos līdzīgu shēmu, taču regulējumos uzsvaru liekot nevis uz degvielas ekonomiju, bet gan uz sportiskumu un dinamiku.

Piebildīsim, ka no 2025.gada plānotais Euro 7 standarts, ja tas tiks pieņemts pašreizējā redakcijā, autoražotājiem uzliek tik stingrus žņaugus, ka benzīna un dīzeļa dzinēji praktiski būs jāizslēdz.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.