Par Lietuvas Gada auto kļūst Volkswagen ID.3

Lietuvā noskaidrots Gada auto 2021 galvenā titula ieguvējs – to pirmo reizi ieguvis elektriskās piedziņas automobilis.

Vakar, 27.novembrī Lietuvā tika noskaidrots Gada auto 2021 galvenā titula ieguvējs. Kā ziņo kaimiņvalsts mediji, finālam tika izvirzīti septiņi pretendenti: CUPRA Formentor, Peugeot 2008, Porsche Taycan, Renault Captur, Škoda Octavia, Toyota Yaris un Volkswagen ID.3.

Saskaitot žūrijas piešķirtos punktus, izrādījās, ka par galveno titulu cīnās divi modeļi – Peugeot 2008 un Volkswagen ID.3, turklāt abi ieguvuši pilnīgi vienādu punktu summu.

Lietuvas žurnālistu automobiļu kluba prezidents un vēlēšanu komisijas loceklis Valdas Valiukevičius atzīmējis, ka tik sīva cīņa izvērsusies pirmoreiz un, lai noskaidrotu uzvarētāju, nācās pielietot papildu nosacījumu par to, ka uzvar tas, kam pirmā vieta piešķirta lielākā skaitā gadījumu.

Šis tad arī izrādījās izšķirošais apstāklis, lai par Lietuvas gada auto uzvarētāju atzītu elektroautomobili Volkswagen ID.3.

Piebildīsim, ka Latvijas Gada auto 2021 fināla septītnieks izskatās šāds:

“Kia Sorento”,
“Peugeot 2008”,
“Renault Zoe”,
“Seat Leon”,
“Škoda Octavia”,
“Toyota Yaris”,
“Volkswagen ID.3”.

Kā redzam, arī šajā gadījumā starp pretendentiem ir gan Peugeot 2008, gan Volkswagen ID.3. Latvijas Gada auto uzvarētāji tiks paziņoti interneta tiešraidē šī gada 3. decembrī plkst. 19:00 portālos Delfi, iAuto.lv un Tvnet.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.