Krievu “inženieris” uzbūvē elektromobili no Aliexpress detaļām, taču tas sadeg

Krievs Vladimirs Kurbans uzbūvējis elektroautomobili no detaļām, ko pasūtījis no Ķīnas. Automašīna pat spēja nobraukt nelielu atstatumu, taču tad sākās problēmas.

Kādēļ maksāt milzu naudu par amerikāņu Tesla, ja elektroautomobili var uzbūvēt pats – pēc dažu video klipu noskatīšanās Youtube nosprieda krievu entuziasts Vladimirs Kurbans, un, ķērās pie darba. Iztērējot 100 000 rubļu (115 EUR), viņš pasūtīja no Ķīnas jau sagatavotu pārbūves komplektu, bet vēl tikpat nācās izdot par litija-ferropolimēru akumulatoriem.  

Izmantojot par bāzi vecu Nissan, vīrietis piemontēja divus motorriteņus un divus kontrolierus. Pirmie testi bija veiksmīgi: Kurbanam izdevās vairākas reizes apbraukt ap paša māju, un pēc tam viņš uzlādēja pašbūvēto elektromobili, izstiepjot vadu tieši no dzīvokļa. Divu stundu laikā akumulatori tika pilnībā uzlādēti, taču tad sākās problēmas.

Kurbans atzīst, ka pats vien vainīgs – vēloties ieekonomēt, viņš pietiekami labi nenoizolēja baterijas, kas noveda pie īssavienojuma.

“Bija ļoti spēcīgs troksnis, it kā kāds būtu izšāvis no pistoles. Es ātri atvienoju strāvu, taču bija jau par vēlu – piecas vai sešas baterijas biju uzpūtušās. Es tās nomainīju, taču destruktīvais process turpinājās” – meistaru citē krievu telegramkanāls Baza.

Pievienotajos attēlos var redzēt, ka īssavienojuma izraisītais ugunsgrēks iznīcināja pusi elektromobiļa un visu salonu. Motorriteņi un vadības ierīces nav skarti, jo tie tika uzstādīti aizmugurē.

Neskatoties uz neveiksmi, Kurbans nav atmetis ideju par pašbūvēto elektroautomobili un cer pie tās atgriezties nākamā gada vasarā.

Foto: Ekrānbilde no izdevuma Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.