Brunejas sultāna varenauto pārdod par 750 000 dolāru (+ FOTO)

ASV izlikts pārdošanā unikālais Сizeta V16T automobilis, kas savulaik piederējis Brunejas sultānam Hasanalam Bolkiaham.

Kompānija Curated, kas nodarbojas ar retu automobiļu tirdzniecību, iekļāvusi savā piedāvājumā unikālo Cizeta V16T kupeju, kas agrāk piederējusi Brunejas sultānam.

1993.gadā ražotais automobilis nobraucis vien 981 kilometru. Līdz 2020.gada vasaram tas atradās Singapūrā, bet pēc tam, kad to izpirka Curated, tika nogādāts uz Floridu.

Cizeta V16T ir bijušā Lamborghini inženiera Klaudio Dzampoli un mūzikas producenta Džordžio Morodera kopprojekts. Pieaicinot dizaineri Marčello Gandini, tika nodibināta kompānija Cizeta, kas plānoja ik gadu laist klajā aptuveni 40 šādu varenauto. Plāni nepiepildījās un uzņēmums izgatavoja vien 23 eksemplārus. Tikai viens no tiem bija zilā krāsā ar zilu interjeru un tieši šo eksemplāru bija izvēlējies Brunejas sultāns. 

Varenauto darbina 64 vārstu V16 sešu litru motors ar astoņām sadales vārpstām, četrām cilindru galvām un divām GSM pievada ķēdēm. Agregāts attīsta 540 zirgspēku jaudu (542 Nm) un apvienojumā ar piecu pakāpju ZF mehānisko pārnesumkārbu nodrošina maksimālo ātrumu 328 kilometri stundā.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.