Nissan piesaka jauno Note (+ FOTO)

Eiropā par Nissan Note atmiņas pamazām gaist, taču Japānā tas joprojām ir uzņēmuma pieprasītākais modelis. Galvenās pārmaiņas: „tīru” iekšdedzes motoru vairs nebūs.

Trešās paaudzes Nissan Note pamatā ir jaunā CMF-B platforma. Pretēji ierastajai gaitai, kad mainoties paaudzēm gabarīti pieaug, Nissan Note garums sarucis par 55 mm, bet riteņu bāze saīsinājusies par 20 mm. Motoru klāstā vairs nebūs iekšdedzes agregātu to tradicionālajā izpratnē – to vietu ieņems hibrīdiekārta un pilnībā elektrisks modelis.

Tā bāzes versijā Note tiks piedāvāts ar hibrīdiekārtu, kur 1,2 litru trīscilindru benzīna motors pilda ģeneratora lomu litija-jonu akumulatora uzlādei brauciena laikā, bet galvenais dzinējspēks ir 115 Zs (280 Nm) elektromotors, kas vilkmi nodod automašīnas priekšējiem riteņiem. Būs arī pilnībā elektrisks modelis ar diviem elektromotoriem (pa vienam pie katras ass), taču informācija par šo versiju vēl netiek pilnībā atklāta.

Note eksterjers ir veidots saskaņā ar Nissan jauno dizaina filozofiju, ko pazīst ar nosaukumu „Mūžīgais japāņu futūrisms”. Izskats atklāj līdzības ar daudzām markas jaunākajām automašīnām, ieskaitot Ariya elektrisko krosoveru.

Salonā, kur maz līdzības ar priekšgājēju, iebūvēts digitālais mērinstrumentu panelis, bezvadu uzlādes sistēma viedtālruņiem un liels multivides displejs planšetdatora formā.

Nissan Note Eiropā tika piedāvāts līdz 2017. gadam, kad to nomainīja jaunās paaudzes Micra hečbeks.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.