Mazda ASV atzīta par uzticamāko auto

ASV izdevuma Consumer Reports gada uzticamības reitingā Mazda pirmo reizi nostājusies augšgalā, pārspējot pērnā gada līderus Toyota un Lexus.

Consumer Reports aptaujā piedalījās 330 000 auto īpašnieku, kas atsaucās izdevuma aicinājumam pastāstīt par problēmām, kas ar viņu automobiļiem atgadījušās pēdējo 12 mēnešu laikā.

Defekti tika sadalīti 17 galvenajās kategorijās, ietverot motora, transmisijas, balstiekārtas, degvielas sistēmas, bremžu, elektriskās un elektroniskās darbības traucējumus. Pamatojoties uz šiem datiem, automašīnas saņēma uzticamības koeficientu punktu sistēmā no 0 līdz 100.

Pēc šī gada rezultātiem pirmo vietu ar 83 punktiem ieguva Mazda, apteidzot Toyota (74 punkti), Lexus (71 punkts), Buick (70 punkti) un Honda (63 punkti), savukārt saraksta apakšējā daļā tika ierindoti Ford (38 punkti), MINI (37 punkti), Volkswagen (29 punkti), kā arī Tesla (29 punkti) un Lincoln (8 punkti).

Reitingā netika iekļautas tādas markas kā Acura, Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Genesis, Jaguar, Land Rover, Maserati un Mitsubishi, tā iemesla dēļ, ka šogad nebija iespējams savākt pietiekami daudz datu par šiem zīmoliem, lai izdarītu objektīvus secinājumus par to uzticamību.

Pagājušajā gadā Consumer Reports sastādītā saraksta augšējo daļu aizņēma Lexus (78 punkti), Toyota (76 punkti), Mazda (69 punkti), Subaru (65 punkti) un Kia (61 punkti).

Consumer Reports auto uzticamības pētījumi notiek kopš 1952.gada.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.