680 miljoni elektriskajiem modeļiem – Volkswagen pārbūvēs Hanoveres rūpnīcu

Vācijas autobūves koncerns Volkswagen atvēlējis 680 miljonus eiro Hanoveres rūpnīcas modernizēšanai, lai turpmāk tā varētu ražot arī elektriskās piedziņas modeļus, ieskaitot elektriskos furgonus un krosoverus.

Volkswagen grupas vadība vakar nolēma atvēlēt 680 miljonus eiro Volkswagen Nutzfahrzeuge (VWN) rūpnīcai Hanoverē. Šie līdzekļi tiks izlietoti, lai iekārtotu ražošanas līnijas trīs Volkswagen koncerna vidējās klases elektriskās piedziņas modeļu ražošanai. 

Pagaidām netiek atklāts, kas tie būs, taču zināms, ka līdztekus savam galvenajam produktam – Transporter – VWN rūpnīca gatavojas arī topošā ID Buzz elektriskā minivena ražošanai. 

Volkswagen Nutzfahrzeuge (VWN) ir viena no lielākajām vācu uzņēmuma rūpnīcām Vācijā, ka nodarbina aptuveni 14 000 darbinieku (2014.gada dati). Rūpnīca jau kopš 1956.gada ražo arī pie mums populāro Volkswagen Transporter.

680 miljoni eiro Hanoveres rūpnīcai gan ir tikai maza daļa no koncerna grandiozajiem ieguldījumiem ko tas plāno veikt nākamo piecu gadu laikā elektrifikācijas, hibrīdtehnoloģiju un digitālo risinājumu attīstībai. Šim nolūkam Volkswagen Group tērēs aptuveni 73 miljardus eiro.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.