Jaunais Nissan Qashqai testos (+ FOTO)

Nissan publicējis pirmos krosovera Nissan Qashqai jaunās paaudzes modeļa attēlus, kurā tas redzams praktiskos izmēģinājumos kaut kur Lielbritānijā.

Trešās paaudzes testu prototipu slēpj maskējošā līmplēve, taču tas neliedz saskatīt, ka jaunajam modelim būs Qashqai ierastā V-veida radiatora reste, lukturi kļūs šaurāki, bet aizmugures optika, iespējams, sastāvēs no divām sekcijām.

Zināms, ka jaunais Qashqai kļūs vieglāks, kas panākts izmantojot alumīnija motora pārsegu un priekšējos spārnus (-21 kg), kā arī bagāžnieka vāku, kas izgatavots no kompozītmateriāliem. Inženieriem izdevies panākt kopējo svara samazinājumu par 60 kg, ja salīdzina ar priekšteci, turpretim virsbūves izturība palielinājusies par 41 procentu.

No motoru piedāvājuma izzudīs dīzeļdzinējs, toties 1,3 litru benzīna turbo dzinējam būs divas Mild Hybrid versijas. Spēka agregātu izvēli kuplinās e-Power modifikācija, kas darbosies pēc Plug-in-Hybrid tehnoloģijas, kā Range Extender nobraucamās distances pagarinātājs.

Vadītājam palīdzēs jaunākā Pro Pilot sistēma, kas cita starpā var paātrināt un bremzēt automašīnu līdz noteiktam ātrumam šosejas joslā un balstoties uz navigācijas datiem automātiski pielāgo ātrumu piemērojamajiem ātruma ierobežojumiem un automātiski samazina braukšanas ātrumu pirms īpaši bīstamiem līkumiem vai to izejām.

Jauno Nissan Qashqai ražos Sanderlendā (Lielbritānija) un Eiropas tirgū to var gaidīt nākamā gada pavasarī.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.