Zviedru Polestar elektroauto atrod kārtējo defektu

Gandrīz visi izlaistie Polestar 2 elektroautomobiļi jau atkal būs jāatsauc remontam.

Pirms dažām nedēļām Volvo meitasuzņēmums Polestar, kas iekļaujas vēl varenākajā Ķīnas Geely Group, paziņoja, ka atsauks visus saražotos Polestar 2 automobiļus. Tagad tas jādara vēlreiz.

Oktobra sākumā Polestar paziņoja par atsaukumu visiem saražotajiem Polestar 2 eksemplāriem, kas izgāja no ierindas praktiski pirmajās dienās pēc iegādes. Pie vainas bija bojāts inventors, kas atslēdza strāvas padevi un automobili vairs nevarēja iedarbināt. Uz to brīdi Polestar bija izgatavojis 4586 piecdurvju fastbeka  eksemplārus, no kuriem vairāk nekā divi tūkstoši bija pārdoti klientiem.

Šoreiz servisos gaida 3150 automašīnas, kurām būs jānovērš problēmas ar dzesēšanas šķidruma sildītāju, kas atbildīgs par salona un augstsprieguma akumulatora sildīšanu.

Ar to Polestar nebūšanas nebeidzās – prasību pret zviedru marku iesniedza Citroen, kas uzskatīja, ka zviedru izmantotā emblēma ir pārāk līdzīga franču uzņēmuma logotipam, tādejādi maldinot pircējus un „nodarot kaitējumu markas tēlam”.

Tiesa apmierināja Citroen prasību, piesprieda Polestar 150 000 eiro naudas sodu un uzlika aizliegumu zviedru markas produkcijas realizācijai Francijā uz pusgadu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.