Dārgie triecientesti – Rimac sadauza divus varenauto; katrs maksā 2,1 miljonu dolāru (+ VIDEO)

Horvātijas kompānija Rimac pārbaudījusi elektriskā varenauto C_Two drošību. Lai to izdarītu, uzņēmumam nācās iznīcināt divus prototipus, katru 2,1 miljonu dolāru vērtībā.

Horvātijas varenauto ražotājs šķīries no diviem ļoti dārgiem prototipiem, ko nācās sadauzīt, lai varētu pārbaudīt sava jaunā modeļa drošību. 

Pirmais pārbaudījums bija frontālā sadursme ar deformējamu barjeru ar 40 procentu pārklāšanos un ātrumu 40 kilometri stundā. Rimac bija apmierināts ar rezultātu, taču atzina, ka jau šadā ātrumā bojājumi bija “diezgan postoši”.

Otrais C_Two eksemplārs piedzīvoja vēl grūtāku pārbaudi, sastopoties ar to pašu barjeru ar ātrumu 56 kilometri stundā. Arī šis rezultāts Rimac inženieriem likās pieņemams – neraugoties uz nopietnu virsbūves deformāciju, korpusa priekšējā daļa spēja absorbēt trieciena spēku, un risks pasažieriem bija minimāls – manekeniem piestiprinātie sensori pārmērīgas pārslodzes nereģistrēja. Inženieri bažījās par pedāļiem, kas varēja izkustēties un savainot vadītāja kājas, taču tie palika neskarti.

Papildus reāliem testiem Riomac veica arī virtuālos testus, atsevišķi pārbaudot no oglekļa izgatavota monokoka izturību.

Rimac C_Two darbina četri elektromotori – pa vienam uz katra riteņa. Kopumā tie attīsta līdz 1914 zirgspēkiem un paātrina divdurvju kupeju līdz 100 km/h 1,97 sekundēs. Enerģiju  tiem saņem no 120 kWh akumulatora bloka, kas iebūvēts oglekļa šķiedras monokokā. Saskaņā ar ražotāja datiem elektriskais varenauto var nobraukt aptuveni 650 kilometri pēc NEDC cikla.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.