Ford Mondeo atvadās no benzīna motora

Ford vidējās klases modelis Mondeo atvadās no benzīna motora un turpmāk būs pieejams vienīgi versijās ar dīzeļdzinēju un hibrīdiekārtu.

Ford Mondeo turpmāk būs nopērkams ar dīzeļdzinēju un hibrīdiekārtu uz 2,0 litru Ti-VCT motora bāzes, kas apvienojumā ar 52 Zs elektromotora rada 187 Zs kopējo jaudu. Šāds automobilis var nelielus atstatumus nobraukt elektriskā režīmā. Ražotājs norādījis, ka atkarībā no versijas ar hibrīdiekārtu aprīkots Mondeo sedana degvielas patēriņš ir 4,1 – 4,5 litri uz 100 km.  

Hibrīdiekārta pieejama arī Mondeo universālam, bet ne piecdurvju modelim (hečbekam). Hečbekam paredzēts dīzeļdzinējs, ko var izvēlēties trīs jaudas versijās, kamēr sedans nopērkams tikai kombinācijā ar hibrīdiekārtu. Universālam pieejami abi spēka agregāti.  

Pirmo septiņu 2020.gada mēnešu realizācijas statistika rāda, ka Mondeo hibrīdversijas noiets pieaudzis par vienu ceturtdaļu salīdzinājumā ar visu 2019.gadu.

Visā Eiropā vairāk nekā katrs trešais jaunais pārdotais Mondeo ir ar hibrīdpiedziņu, bet Itālijā elektrificētā modeļa daļa sasniedz 75 procentus no visiem pārdotajiem Mondeo.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.