Ford paskaidro, kādēļ vairs neražo sedanus

ASV autobūves kompānija Ford atklājusi, kādēļ viņu piedāvājumā vairs nav neviena sedana.

Šī gada vasarā Ford izlaida pēdējos sedanu Taurus un Fusion eksemplārus, līdz ar to kompānijas modeļu piedāvājumā palikuši tikai apvidus auto un krosoveri, kā arī pikapi un pony car Mustang. Tagad Ford Ziemeļamerikas nodaļas viceprezidents Kumars Galhotra atklājis, ka šāds lēmums pieņemts pārlūkojot uzņēmuma  produkcijas realizācijas pārskatus. Atskaites uzrādīja, ka pieprasījums pēc sedaniem pastāvīgi rūk, tādēļ ieguldīt līdzekļus šī segmenta attīstībā nebūtu lietderīgi.

Menedžeris norādījis, ka transportlīdzekļu ražošana ir ārkārtīgi resursu ietilpīgs bizness, tādēļ, kad uzņēmumā radās jautājums par investīcijām turpmākajā attīstībā, izvēloties starp sedanu un joprojām augošo krosoveru segmentu, atbildīgajiem darbiniekiem ilgi galva nebija jālauza, it īpaši tāpēc, ka pēdējie ir daudz rentablāki un populārāki.

Pēdējo mēnešu laikā Ford sedani tika svītroti viens pēc otra. Vispirms no piedāvājuma Ziemeļamerikā izzuda Fiesta un Focus, kam sekoja Taurus, un pavisam nesen arī Fusion un Lincoln MKZ. Jādomā, ka 2020.gads kļūs pēdējais arī Ford luksuss markas Lincoln sedanam Continental.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.