Škoda lietotne noteiks mašīnas defektu (+ FOTO)

Škoda izstrādājusi viedtālruņa lietotni Sound Analyzer, kas pēc skaņas noteiks kāda tehniska kļūme atgadījusies ar automobili.

Čehu zīmols Škoda testē savu jaunāko izgudrojumu – mobilo aplikāciju Sound Analyzer, kas nosaka tehniskās kļūmes būtību pēc skaņas. Līdz šim viedā programma spēj atpazīt apmēram duci kļūdu ar 90 procentu precizitāti. Testa režīmā lietotni šobrīd izmēģina 245 zīmola dīleri 14 valstīs.

Lai pielietotu šo izgudrojumu, programma jāaktivizē tiešā automašīnas skaņas avota tuvumā – trokšņi tiks ierakstīti, izmantojot iebūvēto mikrofonu, un pēc tam pārveidoti par spektrogrammu, kas vizuāli parāda akustiskos signālus. Mākslīgais intelekts tos salīdzinās ar skaņas paraugu bāzi, un, ja tiks atrastas sakritības, sistēma paziņos automašīnas īpašniekam par darbības traucējumu raksturu un nepieciešamību sazināties ar servisa centru.

Mākslīgais intelekts jau spēj atpazīt desmit defektu paraugus ar vairāk nekā 90 procentu precizitāti, ieskaitot problēmas ar stūres iekārtu, robotizēto transmisiju un klimata kontroli.

Vairāku Eiropas valstu Škoda dīleri šo izgudrojumu testē jau kopš 2019.gada jūnija.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.