Volvo XC40 Recharge stājas uz konveijera (+ FOTO)

Volvo rūpnīcā Beļģijas Ģentē uzsākta elektriskā krosovera XC40 Recharge ražošana. Pirmās automašīnas savus pasūtītājus sasniegs jau mēneša beigās, taču būs paveicies tikai ātrākajiem, jo viss šim gadam paredzētais krosoveru daudzums jau esot rezervēts.

Krosovera XC40 elektriskā modifikācija no parastā XC40 atšķiras ar savādāka dizaina bamperiem un radiatora resti, kurai nav ventilācijas atveru. XC40 Recharge spēka iekārtā apvienoti divi elektromotori ar kopējo jaudu 408 zirgspēki (660 Nm) un 78 kilovatstundu akumulators. Bez uzlādes zviedru krosovers spēj nobraukt 400 kilometrus pēc WLTP cikla.

Paātrinājums no nulles līdz simtam elektriskajam XC40 prasa 4,9 sekundes, bet maksimālais ātrums, tāpat kā visiem jaunajiem Volvo, ir ierobežoti līdz 180 kilometriem stundā.

Galvenais jaunievedums salonā ir jaunā informācijas un izklaides sistēma, kas atbalsta visus galvenos Google pakalpojumus, īpašas lietojumprogrammas un programmatūras atjauninājumus “pa gaisu”, kā arī ir cieši integrēta borta elektronikā. Piemēram, palīgsistēmas varēs saņemt no Google Maps informāciju par ātruma ierobežojumiem, brīdināt par straujiem pagriezieniem vai satiksmes sastrēgumiem.

Volvo vadība uzskata, ka XC40 Recharge ieviešana modeļu piedāvājumā ir svarīgs solis ceļā uz vērienīgo mērķi samazināt oglekļa emisijas par 40 procentiem līdz 2025.gadam. Turklāt Volvo sagaida elektrisko transportlīdzekļu popularitātes pieaugumu, paredzot, ka piecu gadu laikā elektriskās versijas veidos 50 procentus no kopējā pārdošanas apjoma.

Pērn Volvo Car Gent (VCG) saražoja 206 225 automobiļus, ko pārstāvēja modeļi XC40 un V60.

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.