Tesla Model Y krosoveram būs Eiropas versija

Tesla izveidos jaunu krosovera Model Y modifikāciju, kas atšķirsies no amerikāņu versijas.

Tesla vadītājs Īlons Masks atklājis, ka Eiropas tirgum tiks izveidota cita Model Y modifikācija, kas „ievērojami atšķirsies pēc savas konstrukcijas”. Vairāk gan Masks neko nestāsta, detalizētāku informāciju solot 22.septembrī, kad uzņēmums plāno iepazīstināt ar jaunākajām tehnoloģijām akumulatoru izstrādes jomā.

Tesla Model Y aizokeāna versiju pircējiem sāka piegādāt šī gada pavasarī. Marta sākumā vienam no elektriskā krosovera eksemplāriem bija lemts kļūt par jubilejas automašīnu Tesla pirmo miljonu sasniedzot.

Tesla Model Y ir kompakts krosovers ar Tesla 3 agregātiem. Tas komplektēts ar diviem elektromotoriem, un tiek piedāvāts ar dažādas jaudas akumulatoriem. Elektriskās automašīnas topversija līdz simtam var paātrināties 3,5 sekundēs, un tās maksimālais ātrums ir 250 km stundā. Ar pilnībā uzlādētām baterijām transportlīdzeklis nobrauks vairāk nekā 450 kilometrus.

Iepriekš Īlons Masks solīja atvērt jaunu dizaina centru Eiropā, kur automašīnas tiks izstrādātas galvenokārt vietējam tirgum. Šādu studiju plānots izvietot topošajā Vācijas Gigafabrik 4.

Tesla jaunā rūpnīca Gigafabrika 4 atradīsies zaļā zonā ārpus Berlīnes. Rūpnīcas celtniecība tika uzsākta 2020. gada sākumā, taču martā uzņēmums bija spiests atsaukt savus amerikāņu darbiniekus COVID-19 pandēmijas dēļ, paredzams, ka rūpnīca tiks atvērta nākamgad. Līdztekus Model Y jaunais uzņēmums ražos cenu ziņā pieejamāko Tesla elektrisko automašīnu – Model 3, kā arī akumulatoru komplektus elektromobiļiem.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.