UAZ lūdz novērtēt „Buhanka” jauno dizainu

Šķiet, UAZ nopietni aizdomājies par to, ka kopš 60.gadiem ražotā „Buhanka” furgoniņš varētu iegūt jaunu izskatu.

UAZ-452 jeb tā sauktā „Buhanka” (klaipiņš) praktiski nemainīgā izskatā tiek ražota kopš tālā 1963.gada, taču tagad uzņēmuma sociālo mediju vietnēs ievietoti attēli, kuru autors ir dizaineris Andrejs Davidovs.

Attēlos redzams, ka citkārt tik miermīlīgā „Buhanka” pilnībā pārvērtusies un tagad drīzāk atgādina kādu no Angry Birds varoņiem. Apaļo starmešu vietā automobilis ieguvis šaurus, „piemiegtus” lukturis, zemu stāvu ar platiem riteņiem, riteņu arku uzlikas un agregātus sargājošo bruņu.

Rūpnīca lūdz savus klientus novērtēt speciālista veikumu, piedāvājot četru atbilžu variantus. Šobrīd gandrīz puse lietotāju jauno dizainu novērtē pozitīvi, balsojumā izvēloties opciju “Jā, tas izskatās svaigs un stilīgs”. 27 procenti atbildētāju jauno dizainu uzskata par “pretrunīgu”, bet vēl 17 ieteica, lai UAZ klasisko izskatu nemaz nemaina. Gandrīz septiņi procenti aptaujas dalībnieku nopēla jauno izskatu, kritizējot optikas formu un izmēru, kā arī mazo stiklojuma laukumu. Daudzi ieteica automašīnu rūpnīcai nesteigties mainīt dizainu, bet piestrādāt, lai uzlabotu pašreizējā UAZ-452 ražošanas kvalitāti.

Savukārt attēlu autors, dizaineris Andrejs Davidovs savā Instagram kontā atzīmējis, ka jauno dizainu izstrādājis „par godu PSRS simtgadei”.

 

Foto: Ekrānbilde no /vk.com/uazrussia

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.