Losandželosas policija „taisās vaļā” no elektriskajiem BMW

Losandželosas policija pārliecinājusies, ka elektriskie BMW i3 nav piemēroti policijas darbam. Minheniešu ražojumus tagad izpārdod par puscenu.

2016.gadā Losandželosas policijas departaments iegādājās vairāk nekā 200 elektriskos BMW i3 automobiļus, samaksājot par to 10 miljonus dolāru. Jau toreiz šī ideja likās apšaubāma, ņemot vērā to, ka vācu ražojums parastā režīmā ar vienu uzlādi spēja veikt vien 130 km.

Praksē izrādījās vēl sliktāk, tādēļ vairums i3 netika izkustināti vispār, bet pārējos izmantoja braucieniem personīgās darīšanās.

Policijas departaments automašīnas atgrieza atpakaļ dīlerim, kurš tās izpārdod par 15 līdz 18 tūkstošiem dolāru. Pircējam tas ir izdevīgs darījums, ņemot vērā, ka policijas i3 vidējais noskrējiens ir vien daži desmiti vai simti km (daži eksemplāri no stāvvietas nav izkustējušies vispār), turklāt uz tiem joprojām attiecās garantija.

Salīdzinājumam: jauns BMW i3 ar astoņu gadu garantiju ASV maksā apmēram 44 tūkstošus dolāru.

BMW i3 vācu kompānijas piedāvājumā ienāca 2013.gadā un pieejamā informācija liecina, ka visā pasaulē pārdoti aptuveni 150 000 eksemplāru.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.