Varenauto ražotājs Spyker mēģinās vēlreiz

Holandiešu varenauto ražotājs Spyker mēģinās vēlreiz atgriezties pie automobiļu ražošanas. Šoreiz palīgos aicinātas kompānijas ar krievu investoru finanšu līdzekļiem.

Krievijas oligarhs Boriss Rotenbergs un viņa biznesa partneris Mihails Pesis ieguldīs līdzekļus Nīderlandes kompānijā Spyker, savukārt Nīderlandes uzņēmums cer, ka ka jaunu investoru ienākšana palīdzēs uzsākt varenauto C8 Preliator un B6 Venator ražošanu, kā arī atgriezties pie hibrīdkrosovera D8 Peking-to-Paris projekta.

Krievu uzņēmējiem pieder tādas kompānijas kā BR Engineering, SMP Racing un Milan Morady, kas guvušas pieredzi autosportā, tādēļ viens no Spyker galvenajiem mērķiem, ir atgriešanās sacīkšu trasēs.

2007. gada sezonā Spyker jau izmēģināja spēkus elitārajā F-1 autosporta līgā, taču nekas labs no tā nesanāca. Trīs gadus vēlāk Spyker finansiālā situācija pasliktinājās, un pēc neveiksmīga mēģinājuma pārņemt savā paspārnē zviedru Saab, nīderlandieši bija spiesti pacelt balto karogu.

Kopš 2013. gada Spyker pārdevis tikai divas automašīnas, bet pēdējos 15 gados – 265. Pēdējais iznāciens plašākas publikas priekšā bija 2017.gadā, kad nīderlandieši uzstājās Ženēvas autoizstādē.

 Puses atturas prognozēt, cik ilgs laiks būs vajadzīgs Spyker atdzīvināšanai. Automašīnu ražošanu plānots sākt jau 2021.gadā, par sadarbības partneri izvēloties pieredzējušo Trīras (Vācija) uzņēmumu R-Company. Tajā pašā gadā plānota arī pirmā starptautiskā autocentra atvēršana Monako.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.