Automašīnas skārienekrāns netīrāks par tualetes podu

Lielbritānijā veikts pētījums kurā noskaidrots, cik patiesībā netīras ir dažādas virsmas automobiļa salonā.

Lielbritānijas orgnizācija Compare the Market veikusi eksperimentu, kura rezultātā noskaidrotas visnetīrākās vietas automobiļa salonā. Šim nolūkam tika paņemti paraugi no multimediju sistēmas displeja, pārnesumu sviras, stūres pogām, vadītāja drošības jostas, pasažiera sēdekļa, durvju roktura, vējstikla, atpakaļskata spoguļa, bagāžnieka un degvielas uzpildes vāciņa.

Eksperimentā piedalījās desmit dažādu klašu automašīnas – sākot no ģimenes krosoveriem un darba pikapiem līdz augstākās klases modeļiem. Noņemtajos paraugos baktēriju skaits tika salīdzināts ar biroja tualetē veiktās analīzes rezultātiem.

Pētījumā konstatēts, ka uz multimediju sistēmas ekrāna, kuru ikdienā aizskar vadītājs un pasažieris, baktēriju ir par 371 procentu vairāk nekā uz tualetes poda vāka. Nedaudz atpaliek ātrumpārslēga svira – par 331% vairāk. Baktērijām ļoti piesārņotas vietas ir arī stūres pogas, stūres rata mala un rokas bremze.

Eksperti secināja, ka ģimenes automašīnas ir divreiz vairāk piesārņotas nekā dienesta automobiļi: tas noskaidrojās salīdzinot baktēriju skaitu jaunā Lexus krosoverā un putekļainā Ford F-150 pikapā.

Compare the Market iesaka autobraucējiem biežāk tīrīt un dezinficēt automašīnu salonus neatkarīgi no tā, vai tie paredzēti ģimenes izbraucieniem vai ikdienas lietošanai darba vajadzībās.

Toyota Highlander salons Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.