Tesla iekļūst avārijā kamēr vadītājs skatās filmu (+ FOTO)

ASV, Ziemeļkarolīnā, Tesla Model S sedans ar ieslēgtu autopilotu ietriecies policijas auto. Autovadītājs tikmēr skatījies filmu automašīnas multimediju sistēmas ekrānā.

ASV notikusi avārija, kurā tiek vainota Tesla Autopilot sistēma – autonomā režīmā braucošais elektroautomobilis nespēja atpazīt policijas auto un ietriecās tajā lielā ātrumā. Novērst sadursmi nespēja arī Model S vadītājs, jo izrādījās, ka viņš tajā laikā skatījies filmu automašīnas multimediju sistēmas ekrānā.

Mediji vēsta, ka policists bija apstājās uz ceļa, lai palīdzētu citam ceļu patruļas darbiniekam, kurš bija iekļuvis negadījumā. Šajā laikā Tesla iebrauca policijas automašīnā, kuru trieciens uzmeta kādai citai netālu novietotai automašīnai.

Abi policisti no trieciena nokrita zemē, taču, atšķirībā no automašīnām, gandrīz netika ievainoti: policijas patruļauto tika sadauzīts priekšējais buferis, lukturis un spārns, bet otrs likumsargu auto zaudēja kreiso aizmugures riteni, kamēr spārns un durvis tika sabojātas no sadursmes ar otru mašīnu un kokiem.

Vēlāk Tesla Model S vadītājs atzina, ka viedtālrunī ieslēdzis filmu un pilnībā nodevies tās baudīšanai, kamēr elektroautomobiļa vadība tika atstāta autopilota ziņā.

Būtiski, ka Model S bija uzstādīta pirmā līmeņa autonomās braukšanas sistēma, kas nekad nebija atjaunināta.

Foto: Ekrānbilde no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.