Tesla varētu radīt vēl lētāku modeli Eiropas tirgum

Pašlaik cenu ziņā pieejamākais amerikāņu piedāvājums ir Model 3, taču Tesla vadītājs Īlons Masks licis noprast, ka uzņēmums varētu radīt Volkswagen ID.3 konkurentu.

Tikšanās laikā ar investoriem un analītiķiem Masks atzīmējis, ka uzņēmumam neizdosies sasniegt savu misiju, ja mašīnas netiks padarītas pieejamas. Uzņēmuma vadītājs piebildis, ka pārāk augstā elektromobiļu cena ir viena no Tesla galvenajām problēmām.

Citas informācijas par šo jaunumu vēl nav, taču eksperti ior pārliecināti, ka tā pamatā būs nedaudz izmainīta izskata un cenu ziņā pieejamāks automobilis, kas radīts uz Tesla Model 3 bāzes.  To ražotu topošajā Gigafactory 4 rūpnīcā Vācijā, kas jau nākamgad uzsāks Tesla Model 3 un Tesla Model Y elektromobiļu un to sastāvdaļu ražošanu.

Iepriekš Tesla vadītājs runāja par jaunu tehnoloģiju, kas tika raksturota kā “revolūcija autobūvē”, un milzu alumīnija liešanas mašīnu, kas tiks ieviesta uzņēmumā. Viņš piebildis, ka šī tehnoloģija samazina atsevišķu transportlīdzekļa rāmja daļu skaitu no 70 līdz divām, padarot ražošanu vieglāku un lētāku. Iespējams, ka jaunā Eiropas “Gigafabrika” un tehnoloģija, kas vienkāršos virsbūvju ražošanu, palīdzēs paātrināt jaunu modeļu izveidi.

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/elonmusk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.