Sadeg 100 mašīnas – ASV protestētāji nodedzina lietoto automobiļu stāvvietu (+ VIDEO)

ASV, Kenošas apgabalā (Viskonsīna) tika aizdedzināts automašīnu tirdzniecības laukums, kur tika pārdotas lietotas automašīnas. Ugunsgrēkā iznīcināti vairāk nekā 100 transportlīdzekļi, tostarp Range Rover, Mercedes-Benz S klases un vairāki BMW 5. sērijas sedani.

Vietējie mediji vēsta, ka protesti pārauguši vandālismā svētdienas vakarā. Video redzams, ka vairāki cilvēki ielaužas lietoto automobiļu tirdzniecības ofisā, kur tiek pie auto atslēgām. Citi turpretim, sāk sist mašīnu stiklus un dauzīt motora pārsegus.

Izdzirdot policijas sirēnas, vandāļi izklīda, taču naktī tie atgriezās un aizdedzināja kādu pikapu. Uguns ātri vien pārsviedās uz citiem spēkratiem, kopumā iznīcinot vairāk nekā 100 transportlīdzekļu.

Protesti, kas ASV šovasar izraisījās pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves, joprojām nerimstas. Grautiņu laikā cieš ne tikai veikali, bet arī automobiļu tirdzniecības vietas. Piemēram, Sentluisā vandāļi iekļuva Chevrolet tirdzniecības vietā un nolaupīja vairākas sporta automašīnas un apvidus auto, bet Oklandā tie praktiski iznīcināja Mercedes-Benz salonu. Nakts laikā uzbrucēji spēja nozagt apmēram 50 automašīnas no izstāžu zāles, sabojāt vēl duci spēkratu, kā arī aizdedzināt superauto Mercedes-AMG GT.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.