BMW pastāsta par elektrisko krosoveru iNext

Vācijas autobūves kompānija BMW atklājusi dažus faktus par elektriskās piedziņas krosoveru iNext, kas pie pircējiem dosies ar nosaukumu iX.

Izdevums BMW Blog ar atsauci uz saviem informācijas avotiem BMW rūpnīcāziņo, ka pilnizmēra krosovers tirgū dosies ar nosukumu iX, bet ražošana Vācijas pilsētā sāksies 2021.gadā. Paredzams, ka pēc gabarītiem elektriskais krosovers novietosies pa vidu X3 un X5, taču iekštelpas plašumā tas pārspēs pat X5.

Savam jaunajam krosoveram ražotājs sagatavojis trīs versijas, kas atšķirsies pēc jaudas un gaitas rezerves. Bāzes versija iegūs 308 Zs jaudīgu elektromotoru, vidējais variants – 522 Zs, bet topmodelis – 610 Zs.

Elektriskā krosovera gaitas rezerve ar vienu uzlādi joprojām ir noslēpums – zināms vien, ka vienai no iX versijām tā būs vismaz 600 kilometru. Salīdzinājumam var minēt, ka BMW iX3 elektriskajai modifikācijai ar 74 kilovatstundu akumulatoru nobraucamais attālums sniedzas līdz 460 kilometri.

Jau agrāk ražotājs apstiprināja, ka iX krosovers būs pirmais BMW modelis ar 3. līmeņa autopilotu.

Jūlijā BMW paziņoja, ka līdz 2021.gada beigām koncerna piedāvājumā būs pieci pilnībā elektriski sērijveida automobiļi: BMW i3, Mini Cooper SE, BMW iX3, BMW iNext (iX) un BMW i4.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.