Rekords – trīs Hyundai Kona elektriskie krosoveri nobrauc bez papildu uzlādes 1000 km (+ FOTO)

Hyundai Kona elektriskais krosovers uzstādījis jaunu pasaules rekordu kategorijā vislielākais nobraukums bez papildu uzlādes sērijveida elektroautomobiļiem. Hyundai Kona veikums – vairāk nekā 1000 km.

Rekords tika uzstādīts trīs dienu testu laikā Vācijas Lauzicringas trasē. Kopējais testu laiks bija apmēram 35 stundas. Šajā laikā trīs kompaktie krosoveri veica 1018, 1024 un 1026 km attālumu, nepapildinot akumulatora enerģijas krājumus.

Visi transportlīdzekļi bija aprīkoti ar standarta 64 kWh akumulatoru komplektu un standarta Nexen  mazas rites pretestības riepām. Enerģijas taupīšanas nolūkos brauciena laikā gaisa kondicionēšanas un multimediju sistēmas bija izslēgtas.

Trīs pilotu grupas: divas no Hyundai Motor Deutschland un viena no auto tematikai veltītā resursa  Auto Bild, brauca ar ātrumu no 29 līdz 31 km stundā. Trešās dienas pēcpusdienā Kona borta dators pārraidīja pirmo brīdinājumu, iesakot uzlādēt akumulatoru – tas notiek, kad enerģijas krājumi samazinās līdz 8%. Brauciens turpinājās un, kad kapacitāte samazinājās līdz 3%, elektronika pārslēdza sistēmas darbību uz avārijas režīmu, kas neļauj izmantot visu motora jaudu. Arī tad, kad borta dators uzrādīja nulli, automašīnas nobrauca vēl dažus simtus metru pirms pilnīgas apstāšanās.

Beidzoties testiem tika secinātas divas lietas: pirmkārt, fakts, ka visas trīs automašīnas nobrauca gandrīz vienādu kilometru skaitu, nozīmē, ka sērijveida automobiļi cits no cita pratiski neatšķiras, un, otrkārt: Hyundai Kona Elektro uzlādes līmeņa indikators ir absolūti uzticams un precīzi skaita procentus atbilstoši braukšanas stilam.

Saskaņā ar ražotāja informāciju, Hyundai Kona aprīkots ar 204 Zs jaudīgu elektromotoru un bez papildu uzlādes var nobraukt līdz pat 484 km pēc WLTP cikla.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.