Jaunie Audi iegūs superkompjūteru

Drīzumā visus Audi jaunos modeļus sāks komplektēt ar superkompjūteru, kas būs 10 reizes jaudīgāks un pārvaldīs līdz 90% automobiļa elektronisko sistēmu.

Tuvākajā nākotnē gaidāmie Audi automobiļi tiks aprīkoti ar superdatoru, kas vienlaikus spēs vadīt visas automašīnas galvenās sastāvdaļas un elektroniskās sistēmas. Integrated Vehicle Dynamics Computer būs atbildīga par optimālu spēkstacijas, šasijas sastāvdaļu, elektronisko palīgu un drošības sistēmu vienotu darbību.

Ražotājs atzīmē, ka jaunais superdators būs aptuveni 10 reizes jaudīgāks nekā pašreizējie vadības moduļi un spēs kontrolēt līdz pat 90% dažādu transportlīdzekļu sistēmu.

Tā būs ļoti elastīga un daudzpusīga sistēma, kas tiks izmantota visā Audi modeļu klāstā – sākot ar kompakto A3 un beidzot ar krosoveru flagmani Q8. To pašu tehnoloģiju izmantos arī jaunākajiem elektriskajiem transportlīdzekļiem no E-Tron saimes klāsta.

Elektromobiļos superdators kontrolēs vissvarīgākās sistēmas, ieskaitot enerģijas reģenerācijas funkciju bremzēšanas laikā, kas gaitas rezervi var palielināt par 30%, bet sportiskās RS līnijas automobiļiem IVDC cita starpā regulēs adaptīvās balstiekārtas un virsbūves sānsveres sasveres kontroles darbību. Audi uzsvēris, ka tāds automobilis, kam šasijas un spēka piedziņas komponentu darbību kontrolēs viens modulis, tirgū dosies pirmoreiz.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.