Mercedes G-klasei būs „lētā versija”, taču – tikai Ķīnas tirgū

Mercedes-Benz izstrādājis prestižā G-klases apvidus auto cenu ziņā pieejamāko versiju, kas tiks piedāvāta vienīgi Ķīnas tirgū.

Noteiktās aprindās iecienītais G-klases apvidus auto iegūs versiju ar 2.0 litru benzīna motoru un vienkāršāku aprīkojumu. Šāds automobilis Ķīnas tirgū tiks piedāvāts par tādu cenu, lai pircējs varētu izvairīties no valsts noteiktā „luksuss nodokļa”, tādejādi radot iespēju lielākam vācu tehnikas cienītāju lokam tikt pie kārotā modeļa.

Tiek ziņots, ka jaunā versija ar indeksu 350 iegūs četru cilindru 2,0 litru turbo motoru ar 299 Zs (400 Nm) jaudu. Pasaules tirgū analoga versija pazīstama ar indeksu 350 d, ir aprīkota ar sešcilindru 286 Zs (600 Nm) dīzeļdzinēju un Ķīnā nav pieejama.

Vizuāli jaunā versija Ķīnas tirgum no jaudīgākās G 500 versijas atšķiras vien ar versijas plāksnītēm un mazāka izmēra riteņiem. Divlitru motors arī šajā gadījumā strādā komplektā ar deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, bet optimālo saķeri nelabvēlīgos braukšanas apstākļos garantēs trīs diferenciāļu bloķētāji.

Jaunā G-klases versija startēs rudenī un būs lētāka par G 500, kas Ķīnas tirgū maksā 1 miljons 469 tūkstoši juaņu (163 400 eiro).

Foto: Ekrānbilde no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.