Rolls-Royce līdzīgais ķīniešu elektriskais krosovers izbrauc ielās (+ FOTO)

Ķīnas kompānija Hongqi oficiāli prezentējusi luksuss klases elektrisko krosoveru E-HS9. No priekšpuses britu Rolls-Royce līdzīgais automobilis tirdzniecībā nonāks līdz gada beigām.

FAW koncernā ietilpstošā luksuss marka Hongqi iepazīstinājusi ar savu flagmani – elektriskās piedziņas krosoveru E-HS9. Automašīnas dizainu izstrādājis bijušais Rolls-Royce dizaineris Žils Teilors, iespējams tādēļ daži līdzīgi elementi līdz ar speciālistu pārceļojuši arī uz viņa jauno projektu.  E-HS9 izceļas ar vertikāliem spraišļiem apveltītu radiatora resti, kas vizuāli saplūst ar motora pārsegu, šauriem priekšējiem lukturiem un vertikālas formas gaisa pievadiem. Eksterjera noformējumu papildina lieli riteņi, jumta spoileris, difuzors un bumeranga formas savstarpēji savienotie aizmugures lukturi.

Salons iekārtots izmantojot pulētu alumīniju, augstvērtīga koka materiālus un dabīgo ādu. E-HS9 būs komplektēts ar diožu lukturiem, izbīdāmīem durvju rokturiem, apkārtskata kamerām, kā arī milzīgu LED paneli, kas apvieno mērinstrumentus un multimedijus.

Automašīnas dzinējspēks ir divi elektromori ar 550 Zs kopējo jaudu, bet strāvas krājumu, ko uzglabā 92,4 kWh akumulators, pietiek aptuveni 500 km.

Hongqi E-HS9 pārdošana Ķīnā sāksies vēl līdz šī gada beigām. Modeļa cenas vēl nav atklātas. Paredzams, ka minimālā cena būs aptuveni 500 000 juaņu (58 600 eiro).

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/carnewschina

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.