General Motors ieplānojis 20 jaunus elektromobiļus

ASV autobūves koncerns General Motors tuvāko gadu laikā plānojis laist klajā 20 jaunus elektriskās piedziņas automobiļus.

Nesen publicētajā dokumentā, kurā autobūves koncerns iepazīstina ar savu tuvāko gadu plānu, norādīts, ka līdz 2023.gadam uzņēmums plāno prezentēt vismaz 20 elektriskās piedziņas modeļu.

Zināms, ka Cadillac markas jaunumu skaitā ir globālajam tirgum paredzētais Lyriq, ģimenes krosovers ar trim sēdekļu rindām, kā arī Cadillac XT4 elektriskais dvīņubrālis ar nosaukumu SUV EV. Lielāka komforta cienītājiem piedāvās pilnizmēra elektrisko krosoveru ar Cadillac Escalade gēniem, bet pavisam prasīgiem tiek gatavots Celestiq Statement Vehicle – īpaši grezns automobilis, ko montēs ar rokām, izlaižot ne vairāk kā vienu eksemplāru dienā.

Arī Chevrolet, kas orientējas uz plašāku pircēju loku, piedāvās vairākus jaunumus, tajā skaitā vidējā izmēra pikapu BET Truck ar gaitas rezervi aptuveni 645 km un hečbeku Bolt EUV, kas līdzināsies Blazer un būs aprīkots ar Super Cruise autopilotu, kas agrāk bija pieejams tikai Cadillac modeļiem.

Vēl viena GM marka – Buick – gatavo divus jaunumus: elektriskās piedziņas krosoveru un sportiska izskata visādceļu modeli, bet GMC jau nākamā gada beigās iecerējis elektriskā apvidus auto GMC Hummer EV pirmizrādi.

Visbeidzot, sadarbībā ar Honda top Cruise Origin – bezpilota transportlīdzeklis, kas sākumā kursēs slēgtās teritorijās, bet vēlāk varētu parādīties arī koplietošanas ceļu satiksmē.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.