Jaguar atliks flagmaņa XJ ražošanas startu

Jaguar spiests atlikt sedana XJ ražošanas startu, kavēšanos skaidrojot ar Covid-19 izraisīto krīzi.

Koronavīruss iejaucies britu kompānijas Jaguar plānos, liekot sākotnēji iecerēto flagmaņa XJ jaunās paaudzes modeļa startu pārcelt no 2020.gada rudens mēnešiem uz 2021.gada sākumu, bet tagad jau – gandrīz par gadu.

Jaunākās ziņas no Jaguar apmetnes liecina, ka XJ starts pārcelts vēlreiz un jauno modeli var gaidīt vien 2021.gada oktobrī. Briti nolēmuši nesteigties, tā vietā koncentrējot spēkus vairāk pieprasītu, lētāku un ejošāku modeļu ražošanai. Tajā pašā laikā arī jaunā XJ testēšana turpinās un Jaguar gatavo arī pilnībā elektrisku modifikāciju, kas ļaus konkurēt ar Tesla Model S.

Topošais XJ izmantos modificējamu MLA arhitektūru, kas paredz gan tradicionālos iekšdedzes dzinēju, gan hibrīda, gan pilnīgi elektrisku dzinēju izmantošanu.

Jaguar XJ tiks ražots Lielbrutānijā, turklāt elektriskā modifikācija kļūs par pirmo elektrificēto modeli, kas uzticēts Kasl-Bromvičas rūpnīcai.

Pašlaik Range Rover zīmola hibrīdi tiek ražoti britu Solihullā, kamēr Jaguar elektriskais krosovers I-Pace radis pierakstu Austrijas Magna Steyr rūpnīcā.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.