Fisker elektriskā krosovera pamatā būs Volkswagen platforma

Amerikāņu kompānija Fisker savu pirmo elektriskās piedziņas krosoveru Ocean ražos uz Volkswagen MEB platformas, kas pamatā arī drīzumā gaidāmajiem Volkswagen ID.3 un ID.4, kā arī sportiskajam spāņu hečbekam Cupra el-Born.

Fisker dibinātājs Henriks Fiskers atklājis, ka šāds lēmums pieņemts, lai varētu ātrāk ieviest modeli tirgū, vienlaikus samazinot tā izmaksas. Tajā pašā laikā Fisker turpina attīstīt pats savu šasiju un baterijas, kuras tiks izmantotas nākamajos zīmola modeļos.

Nesen kļuva zināms, ka Ocean prototipu projektējusi Italdesign kompānija, kas ietilpst Volkswagen koncerna sastāvā un palīdz radīt Audi modeļu dizainu.

Pašlaik amerikāņu elektrisko automobiļu ražotājs turpina sarunas ar Vācijas koncernu, un, ja tās noslēgsies veiksmīgi, pirmais Ocean elektriskais krosovers dienasgaismu ieraudzīs nākamgad.

Maija beigās tika ziņots, ka Ford ir vienojies ar Volkswagen par sadarbības paplašināšanu. Līgums paredz, ka amerikāņu zīmols uzbūvēs savu jauno elektromobili uz vācu koncerna MEB platformas, jau 2023.gadā liekot to uz konveijera.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.