Lada Vesta būs 14 specversijas

AvtoVAZ plāno izmantot Lada Vesta kā daudzfunkcionālu modeli un izveidot uz tā bāzes speciālās versijas dažādu dienestu vajadzībām.

Kā ziņo kaimiņvalsts mediji, Rosstandart datu bāzē iekļauts dokuments, kas apstiprina 14 versijas uz Lada Vesta bāzes, turklāt to izveidošanai paredzēts izmantot visu modeļu saimi, ieskaitot sedanu, universālu, paaugstināto Cross un pat sportisko Vesta Sport.

Pieteikto specversiju skaitā ir sanitārais automobilis (Medicīniskais dienests), veterinārā laboratorija, ceļu laboratorija, pārvietojamā laboratorija, speciālais remontautomobilis, sociālais taksometrs, glābēju automobilis un kinoloģiskais dienests.

Uz Vesta bāzes radīs policijas patruļauto, slēptās novērošanas automobili, automobili operatīvajiem dienestiem, CSNeg automobili, militārās inspekcijas transportlīdzekli un militārās policijas patruļauto.

Ar Lada Vesta pārbūvi nodarbosies kompānija InvestAvto. Uzņēmuma arsenālā jau ir vairākas Largus modifikācijas, ieskaitot medicīniskos, kinologu, kravu pārvadājumu un saldēto produktu transportēšanas automobiļus.

Iepriekš kļuva zināms, ka Krievijā Vesta modeļa ražošanas apjomi ir strauji samazinājušies. Iževskas rūpnīca, kas ražo šo modeli, no 2020. gada janvāra līdz maijam izlaidusi 32 265 eksemplārus, kas par 1,6 reizēm mazāk nekā tajā pašā laika periodā pērn.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.