Mercedes E-klases divdurvju modeļi iztiks bez V8 motora

Mercedes-Benz paziņojis, ka E-klases kupeja un kabriolets iztiks bez V8 motora, līdz ar to jaudīgākā versija šiem modeļiem būs E 53 ar sešcilindru motoru.

Mercedes-Benz uzskata, ka E-klases kupejai un kabrioletam nav nepieciešams astoņcilindru motors, kas pieejams šīs modeļu klases sedanam un universālam. Vēl pirms pāris gadiem Mercedes vadību šādu lēmumu uzskatīja kļūdainu, taču laikam ejot nekas nemainījās, vēl vairāk – tagad arī AMG jauno produktu nodaļas vadītāja Kamēlija Brodnere paziņojusi, ka versija E 63 E-klases modeļiem nav paredzēta arī modernizētajam modelim, kuru Mercedes prezentēja šonedēļ.

Līdz ar to par E-klases divdurvju modeļu jaudīgāko pārstāvi kļūs versija Mercedes-AMG E 53 4MATIC+, kas aprīkota ar 435 Zs jaudīgu sešcilindru motoru un EQ Boost tehnoloģiju, kas noteiktos brīžos pievieno 22 Zs.Komplektā ar AMG SPEEDSHIFT TCT 9G pārnesumkārbu kupeja 100 km/h sasniedz 4,4 sekundēs, kamēr kabrioletam vajag par 0,2 sekundēm vairāk.

Neliels mierinājums lielās jaudas cienītājiem ir AMG Dynamic Plus pakete, kas E-klases kupejai un kabrioletam kļūst pieejama pirmoreiz. Piedāvājums ietver ar Race programmu ar Drift Mode, ar mikrošķiedru apvilktu sportu stūri uz kuras izvietotas pogas braukšanas programmu aktivizēšanai, sarkanas bremžu skavas ar AMG uzrakstu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.