Volkswagen laiž klajā kompakto krosoveru Nivus (+ FOTO)

Volkswagen iepazīstinājis ar kompakto krosoveru Nivus, kas konstruēts Dienvidamerikas tirgum, taču jau nākamgad startēs arī Eiropā.

Volkswagen Nivus izmanto to pašu platformu, ko Polo un T-Cross, ir 4266 mm garš, 1757 mm plats un 1493 mm augsts. Klīrenss gan tikai 10 mm augstāks nekā Polo, taču ir elektroniski bloķējams XDS diferenciālis, disku bremzes visiem riteņiem, 415 l ietilpības bagāžnieks un kupejveida virsbūve, kas piešķir dinamisku un sportisku veidolu. 

Nivus aprīkojumā ietilpst Volkswagen Play multimediju sistēma ar skārienekrānu, ko var apvienot ar Active Info Display ciparu mērinstrumentiem, izveidojot virtuālo kokpitu no diviem 10 collu ekrāniem. Aprīkojumā arī seši gaisa drošības spilveni, bet par piemaksu var tikt pie tādiem elektroniskajiem palīgiem kā adaptīvā kruīzkontrole, ārkārtas bremzēšanas sistēma, vadītāja noguruma pakāpes uzraugs, diožu lukturi un atpakaļskata kamera.

Nivus bāzes versijai iebūvēts 1.0 TSI trīscilindru turbomotors, kas var darboties ar benzīnu vai etanolu. Spēka agregāts attīsta 128 Zs (200 Nm) un ir kombinēts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Brazīlijā Volkswagen Nivus pārdošana sāksies tuvākajā laikā, Argentīnā – gada otrajā pusē, bet Eiropā tas kļūs pieejams nākamgad.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.