Volkswagen aptur Golf 8 ražošanu – atklātas problēmas eCall sistēmā

Volkswagen turpina cīnīties ar savu modeļu digitalizācijas problēmām – par „zaļo” ID.3 programmnodrošinājumu rakstīts vairākkārt, bet tagad kļūme uzieta arī jaunā Golf elektronikā.

2020. gada 15. maijā Volkswagen paziņoja, ka iekšējās izmeklēšanas laikā noteikts, ka atsevišķu Golf 8 eksemplāru Online-Connectivity-Unit (OCU3) bloks nespēj nodrošināt uzticamu tiešsaistes datu pārraidi, kā rezultātā netiek garantēta korekta ārkārtas palīdzības izsaukšanas sistēma eCall darbība.

Tā kā Eiropas Savienības regula visiem jaunajiem modeļiem kopš 2018. gada 31. marta pieprasa šādas drošības sistēmas esamību, Volkswagen nekavējoši (no 2020. gada 14. maija) atcēla Golf 8 piegādi klientiem.

Vācu mediji vēsta, ka tuvāko dienu laikā Volkswagen var paziņot par atsaukumu, kas skars pilnīgi visus Golf 8 īpašniekus.

Volkswagen jau sācis rakstīt jaunu programmnodrošinājumu, kas novērsīs kļūmi eCall sistēmas darbībā, taču, tā kā šī programmatūras daļa attiecas uz drošību, atjauninājumus nevarēs noraidīt „pa gaisu”, bet gan nāksies ieviest transportlīdzeklī, izmantojot iebūvētu diagnostikas savienotāju un servisu centra palīdzību.

Jaunās paaudzes VW Golf tirdzniecība sākās 2019. gada decembrī, taču tas notiek tikai Eiropā – ne ASV, ne Ķīnā Golf 8 vēl nav ieradies.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.