BMW pārtrauc darbu pie superauto uz koncepta Vision M Next bāzes

BMW atteicies no plāna, kas paredzēja hibrīdkupejas i8 pēcteča un superauto M1 ideoloģiskā mantinieka radīšanu uz koncepta Vision M Next bāzes.

Projektu, ko bavārieši bija iecerējuši kā i8 hibrīda un M1 superauto apvienojumu jauna superauto veidolā, nolemts iesaldēt vairāku iemeslu dēļ.

2019.gadā nodemonstrētais BMW Vision M Next koncepts ar hibrīdiekārtu tika radīts, lai uz šī automobiļa bāzes izstrādātu jauno superauto, kas, pirmkārt stātos i8 hibrīdkupejas vietā, otrkārt – turpinātu no 1978. līdz 1981. gadam ražotā superauto M1 idejas. Projekts atlikts un, kā ziņo izdevums BMW Blog, tam ir vairāki iemesli.

Pirmkārt, BMW vadība to uzskata par pārāk riskantu – analītiķu prognozētais pārdošanas apjoms var pat neatsvērt superauto izstrādes izmaksas, nemaz nerunājot par peļņu. Otrkārt, tā ir situācija ar koronavīrusu pandēmiju, kas ieviesusi korekcijas ikviena autoražotāja plānos, liekot pārskatīt budžetu un orientēties uz līdzekļu taupīšanu, treškārt, bavārieši uzskata, ka superauto lomu viņu piedāvājumā var pildīt arī gaidāmais M8. Un visbeidzot, pie Vision M Next projekta BMW var atgriezties arī tad, kad krīze būs garām un autobūvei iestāsies vairāk labvēlīgs laiks.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.