Eiropā ir 298 auto un to detaļu rūpnīcas; darbs atsākas pamazām

Eiropā ir 298 rūpnīcas, kas ražo automašīnas vai motorus, 196 atrodas Eiropas Savienībā.

Gandrīz trīs simti rūpnīcu Eiropā nodarbojas ar automašīnu vai to detaļu ražošanu. Kopš marta vidus šie uzņēmumi bija slēgti vidēji 29 darba dienas un, lai arī darbs tajos pakāpeniski atsākas, jau tagad Covid-19 pandēmijas izraisītās dīkstāves dēļ saražots par 2,3 miljoniem vienību mazāk – tā liecina jaunākā Eiropas Autoražotāju asociācijas (ACEA) apkopotā statistika.

ACEA informācija atklāj, ka 143 rūpnīcas Eiropā nodarbojas ar vieglo automašīnu ražošanu, 38 izgatavo vieglos komerctransportlīdzekļus, 58 – kravas transportu, bet 71 rūpnīca specializējas motoru ražošanā.

Eiropas Savienībā autonozarē strādā 13,8 miljoni eiropiešu, kas veido 6,1% no visām bloka darbavietām. Transportlīdzekļu aplikšana ar nodokli valdībām lielākajos Eiropas tirgos ienes 440 miljardus eiro, un automobiļu rūpniecības apgrozījums pārsniedz 7% no ES iekšzemes kopprodukta.

Patlaban autobūvē nodarbinātās rūpnīcas strādā ar samazinātu jaudu, taču rosība pamazām atgriežas.

Automašīnu ražošanu dažviet Eiropā atsākuši vai tuvākajās dienās atsāks tādi autoražotāji kā Volkswagen, Škoda, Seat, Toyota, Nissan, Ford, Fiat Chrysler Automobiles, Rolls-Royce, Bentley, Opel, Daimler un citi.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.