Land Rover Defender aprīko ar Tesla motoru

Amerikāņu tūninga kompānija E.C.D. Automotive Design pārvērtusi britu apvidnieku Land Rover Defender par ekoloģiski tīru transportlīdzekli.

Kompānija E.C.D. iepazīstinājusi ar savu jaunāko projektu – videi draudzīgu Land Rover Defender. Lai panāktu to, ka ikoniskais britu apvidnieks pie dabas var doties ar tīru sirdsapziņu, amerikāņi aprīkojuši to ar Tesla elektromotoru un 100 kWh akumulatoru, kas nodrošinās strāvas krājumus aptuveni 350 kilometriem. Uzlāde ar speciāli trīsfāzu iekārtu tiks realizēta piecu stundu laikā.

Projekta autori uzsver, ka elektromotors un atsevišķie akumulatoru bloki izvietoti tā, lai apvidniekam nodrošinātu optimālo izsvarojumu. Bezceļos var doties bez bažām – E.C.D. uzstādījis pastiprinātus bamperus, viņču, nerūsējošā tērauda virsbūves un radiatora aizsargus, kā arī rupja protektora riepas, bet par piemaksu iespējams uzlabot piekari.

Interesanti, ka no ārpuses elektriskais automobilis neatšķiras no parastā Defender 110 – izplūdes sistēmas izvadi ir savās vietās, bet piedziņa uz riteņiem notiek ar kardānu palīdzību. Salonā standarta sēdekļi nomainīti pret četriem atsevišķiem ādas sēdekļiem, ko grezno sarkanu diegu nošuvums, bet pārējie braucēji var iekārtoties uz aizmugures soliņiem, kas iebūvēti sāniski. Interjera uzlabošanai tiek piedāvāts plašs klāsts, sākot ar savādākiem sēdekļiem un beidzot ar dekoratīvo apdari ar koka, alumīnija vai oglekļa šķiedras materiāliem.

E.C.D.  neatklāj spēka iekārtas jaudu, vien norāda, ka 100 km/h automobilis sasniedz 5,5 sekundēs. arī cenu uzzināt var tikai vēršoties pie ražotāja.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.