Ukrainā atrod neparasta retro automobiļa atliekas (+ FOTO)

Mežā netālu no Kijevas atrastas pamesta retro automobiļa atliekas. Speciālisti uzskata, ka tā ir Maybach Zeppelin Spohn Stromlinie replika.

Mediji raksta, ka mežā atrastais automobilis ir Maybach Zeppelin Spohn Stromlinie pakaļdarinājums – acīmredzot kāds mēģinājis izgatavot 30.gadu automobiļa repliku, taču projektu nepabeidzis un automašīnas atliekas nobēdzinājis tālāk prom no citu acīm.

Oriģinālo automobili 1932.gada Berlīnes autoizstādei izgatavoja Maybach sadarbībā ar Carosseriebau Hermann Spohn virsbūvju ražotājiem. Tolaik modē sāka nākt plūdlīniju dizains, tādēļ Maybach Zeppelin Spohn Stromlinie ieguva drosmīgas un tiem laikiem neierastas formas, kam jāpieskaita vairāki oriģināli risinājumi, tostarp centrālā atslēga, durvju rokturi, kas ir vienā līmenī ar virsbūves ārējiem paneļiem, rezerves riteņi, kas izvietoti nišās priekšējos riteņos. Komplektu papildināja daļēji saliekams jumts.

Zem motora pārsega atradās 8,0 litru 12 cilindru agregāts, kas attīstīja 203 Zs jaudu un darbojās pārī ar piecu pakāpju pusautomātisko pārnesumkārbu.

Oriģinālā Maybach Zeppelin Spohn Stromlinie liktenis nav zināms (daži avoti apgalvo, ka bijuši 2 eksemplāri), bet kā uzskata Maybach Club prezidents Helmuts Hofmans, līdz mūsdienām tas diezin vai ir izdzīvojis.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.