AvtoVAZ izlaidis Vesta universālu kompānijas 50.gadu jubilejai

Atzīmējot AvtoVAZ 50.gadu jubileju, AvtoVAZ izstrādājis universāla Vesta īpašo modifikāciju Vesta SW Limited Edition, kas vispirms būs pieejama Baltkrievijas tirgū.

Jubilejas Lada Vesta bāzes aprīkojumā iekļauti divi gaisa drošības spilveni, priekšējo sēdekļu apsilde, klimata un kruīza kontrole, parkošanās sensori aizmugurē, apsildāmi spoguļi, elektriskie stiklu pacēlāji, multimediji ar 4,3 collu ekrānu, stabilizācijas sistēma un ABS. Piedziņas variants tikai viens – 1,6 litru 105 Zs motors kombinācijā ar piecu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Nolūkā samazināt cenu, ražotājs atteicies no tādām ekstrām kā apsildāms vējstikls un miglas lukturi, bet lieto riteņu diski vietā tiek uzstādīti parastie tērauda diski. Rezultātā jubilejas modelis maksās par gandrīz 100 000 krievu rubļiem (1150 eiro) mazāk nekā aprīkojuma ziņā līdzīgā Vesta SW Comfort ar ziemas paketi. Precīza Vesta universāla jubilejas modeļa cena ir 24 200 baltkrievu rubļu (8567 eiro).

Krievu mediji pieļauj, ka Baltkrievijas tirgus jubilejas īpašās versijas debijai izvēlēts tādēļ, ka pretstatā Krievijai, kaimiņzemē koronavīrusa infekcijas dēļ nekādi ierobežojumi automašīnu tirdzniecībai nav noteikti.

Kas attiecas uz Krieviju, tad pašmāju tirgū Vesta SW Limited Edition var kļūt pieejama pēc tam, kad tiks atcelti ierobežojumi, ko valdība noteikusi Covid-19 sakarā.

Krievijā Lada Vesta SW cenas sākas no atzīmes 715 900 rubļu (8200 EUR), versija Comfort ar ziemas paketi maksā 779 900 rubļu (8930 EUR), bet par vislabāk aprīkoto variantu ar CVT kārbu prasīs 988 900 rubļu (11 320 EUR).

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.