Tesla Cybertruck pikaps „spēs peldēt” (+ VIDEO)

Jaunais Tesla Cybertruck elektriskais pikaps, kas tirgū nonāks 2021.gadā, spēs pārvarēt dziļus ūdens šķēršļus un “kādu laiku noturēties virspusē”. Par to savā Twitter kontā pavēstījis Tesla vadītājs Īlons Masks.

Pirms četriem gadiem, komentējot video, kurā Tesla Model S veiksmīgi izbrauca cauri lietus appludinātam tunelim Kazahstānā, Masks jau pieminēja šo īpašību, atzīmējot, ka tas iespējams, pateicoties hermetizētajam akumulatoram, kas atrodas automobiļa apakšā un ļauj uz īsu brīdi noturēties virs ūdens. Riteņi šajā gadījumā darbojas kā airu mehānisms.

Tesla Cybertruck debitēja 2019.gadā. Pikapa korpuss izgatavots no augstas izturības tērauda, ​​ko izmanto SpaceX kosmisko raķešu būvniecībā. Pēc Maska teiktā, šis materiāls nebaidās no sitieniem ar smagu āmuru un šaujamieroču lodēm.

Pikaps būs pieejams trīs versijās ar vienu, diviem vai trim elektromotoriem. Bāzes versija līdz simtam paātrināsies 6,5 sekundēs, kamēr topmodelim pietiks vien ar 2,9. Automobiļa tāldarbība būs atkarīga no uzstādītā akumulatoru komplekta un sniegsies 400 – 800 km robežās.

Tesla Cybertruck ražošanai jāsākās nākamgad. Ražotājs ziņo, ka pikapa iegādei pieteikušies vairāk nekā pusmiljons potenciālo klientu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.