Volvo sāk ražot mašīnas, kas nepārsniegs 180 km/h

Zviedrijas autobūves kompānija sākusi ražot mašīnas, kuru maksimālais ātrums nepārsniegs 180 km/h. Pirmie divi modeļi, kas tiks aprīkoti ar ātruma ierobežotājiem būs V90 un S90.

Volvo uzsāk ražot automašīnas, kas drošības nolūkos tiks aprīkotas ar maksimālā ātruma ierobežotājiem, kas neļaus sasniegt vairāk par 180 km/h.

Šāds lēmums tika pieņemts kā daļa no uzņēmuma stratēģijas, lai samazinātu smagas traumas un letālos iznākumus ceļu satiksmē, bet maksimālā ātruma latiņa 180 km/h, pēc Volvo domām, ir saprātīgs kompromiss starp vēlmi padarīt ceļojumus drošākus, tajā pašā laikā nezaudējot klientu lojalitāti.

2019.gada pavasarī Volvo paziņoja, ka Visas jaunās Volvo automašīnas, kas rūpnīcas konveijeru atstās pēc 2020.gada maija, tiks aprīkotas ar ātruma ierobežotājiem, kas neļaus pārsniegt 180 km/h. Tas saistīts ar zviedru kompānijas apņemšanos sasniegt mērķi „0 bojāgājušo Volvo mašīnās”.

Uzņēmums paskaidroja, ka jaunās mašīnas var iegūt elektronisko ierobežotāju, kas apvieno ātruma kontroli un funkciju, kas automātiski samazinātu maksimālo ātrumu noteiktās vietās – piemēram, skolu vai slimnīcu tuvumā.

Volvo uzskata, ka ātruma pārsniegšana ir viens no galvenajiem letālo negadījumu cēloņiem, atzīstot, ka ātruma ierobežojumi nav panaceja šāda veida iznākumos.

Plānots, ka maksimālā ātruma ierobežotājs vispirms parādīsies atjauninātajos V90 un S90.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.