Ukrainā uziet labi saglabātu Moskvič-2141 (+ FOTO)

Ukrainā uziets labi saglabāts padomjlaiku ražojums Moskvič-2141. Mūsdienās tas ir liels retums, jo sliktās ražošanas kvalitātes dēļ šis modelis bija vāji pasargāts no rūsas uzbrukuma.

Blogeris Roma Urraco savā Youtube kanālā izlicis jaunu video, kurā pastāsta par Harkovas apgabalā atrasto Moskvič-2141. 1988.gadā ražotā automašīna uzglabāta sausā garāžā, ir rūpīgi kopta un arī šodien ir lieliskā tehniskā stāvoklī. Lai gan īpašnieks ar to nobraucis 25 000 km, tai joprojām uzmontētas padomjlaiku ražojuma MI-180 riepas, saglabājusies servisa grāmatiņa ar apkalpošanas atzīmi 1988.gada oktobrī, kā arī cenu zīme, kas vēsta, ka toreiz automobilis maksājis 9800 rubļu.

Tāpat kā visi agrīnie četrdesmit pirmie, arī šis automobilis komplektēts ar VAZ-2106 80 Zs 1,6 litru motoru un piecpakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Lai gan lielākā daļa no savulaik 716 000 saražotajiem Moskvič-2141 savu dzīvi sen jau beiguši sliktās ražošanas kvalitātes un vājās pretrūsas izturības dēļ, šim eksemplāram rūsas pēdu uz korpusa nav, salona detaļas izskatās labā stāvoklī, bet vienīgā zināmā iejaukšanās tehniskajā konstrukcijā ir gāzes iekārta, ko uzstādījis īpašnieks nolūkā ietaupīt uz degvielas izmaksu rēķina.

 

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.