Krievija nav izņēmums – arī AvtoVAZ jūt problēmas

Līdz šim Krievija likās laimīgā saliņa pasaules kartē – oficiāli inficēto skaits vien 93, neviena letāla iznākuma, sporta sacensības notiek un uzskats „cars visu nokārtos” joprojām virsotnē.

Ņemot vērā šos apstākļus, varētu likties, ka ar Krievijas lielāko autobūves kompāniju AvtoVAZ viss kārtībā, taču izrādās – ne gluži. Uzņēmuma vadība atzīst, ka radušās problēmas ar detaļu piegādi no Ķīnas, uzsverot, ka uzkrātie resursi pagaidām vēl atļauj turpināt ražošanu.

Oficiāli AvtoVAZ par ražošanas pārtraukumu vēl nav paziņojis.

Krievu mediji vēsta, ka šobrīd COVID-19 inficēto cilvēku skaits Krievijā sasniedzis 99 personas, tostarp  Maskavā – 54, Toljati – 3.

Tikmēr Eiropas autobūves uzņēmumi viens pēc otra paziņo par piespiedu brīvdienām COVID-19 izraisīto problēmu dēļ. Ražošanu pārtrauc Opel rūpnīcās Vācijā un Polijā, Peugeot, Citroen un DS – Francijā, Spānijā, Portugālē un Slovākijā, FCA – Itālijā, Serbijā un Polijā, kā arī 12 Francijas Renault uzņēmumos. Darbs pārtraukts arī Ferrari, Lamborghini, Maserati, Seat, Volkswagen un Škoda rūpnīcās, apturēta dažu Porsche un Audi modeļu ražošana.

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.